10

HAGYOMÁNYOS KÍNAI ORVOSLÁS

A hagyományos kínai orvoslás (HKO) egy szelíd gyógymód, amelyben a kezelések teljesen egyénre szabottak. A HKO nem „alternatív gyógymód”, hanem kiegészítője a nyugati orvoslásnak. A kezelés során a test öngyógyító képességével dolgozunk, segítjük az eleve egyensúlyra törekvő folyamatot, blokkokat oldunk, erősítünk bizonyos funkciókat a meridiánokban, illetve csökkentünk ott, ahol ez szükséges.

A kezelés rendkívül hasznos egy-egy alkalmas, általános, testi-lelki-mentális felfrissülésre, különböző betegségek megelőzésére, továbbá fájdalomcsökkentésre. Komolyabb panaszok esetén kúraszerű alkalmazással fejti ki kívánatos hatását, ezért ilyen esetekben legalább 4-6 kezelés ajánlott. Az egésztestes masszázs egy lepedőn keresztül történik, amihez elég a kényelmes öltözet viselete.

A több alkalmas kezelést első alkalommal egy részletes állapotfelmérés előzi meg, ami előreláthatólag 1-1,5 órás beszélgetés a panaszokról, előzményekről.

A hagyományos kínai orvoslás keretein belül a következő kezeléseket végzem, adott tünetektől, panaszoktól függően és a vendég igényeinek megfelelően:

What Is Acupressure 1440x810

Akupresszúra

A testünket behálózó meridiánokon (energiavezetékeken) található akupunktúrás pontokat ingerelve helyreállítható a “Qi” (csí), azaz az életerő, életenergia áramlása. A különböző energetikai blokkok hatékonyan feloldhatók ezzel a módszerrel.

Az akupresszúrás terápia a bőrön keresztül stimulálja az izom- és csontrendszert, valamint a belső szervek működését, elősegítve ezzel a test saját öngyógyító mechanizmusait. Ennek köszönhetően széles körben alkalmazzák különféle betegségek kezelésére.

Használhatjuk hirtelen fellépő tünetek kezelésére, fájdalomcsillapításra, legtöbb mozgásszervi betegségre, belső szervek betegségeire, izomlazításra, immunerősítésre, idegrendszeri problémákra, vérnyomás problémákra, fáradtság leküzdésére, krónikus kimerültségre de az idült (krónikus) kórképek esetében is jó szolgálatot tehet kiegészítő terápiaként.

Javítja az alvást, csökkenti a stresszt, szorongást és segíti az általános, fizikai és mentális egészséget.

Talpmasszázs

A reflexológia és zónaterápia módszerei segíthetnek a test energiáinak zavartalan áramlásában és a szervezet egyensúlyának megőrzésében. A kezelések serkentik a vérkeringést és a nyirokrendszer működését, valamint támogatják a salakanyagok eltávolítását a testből. Emellett a reflexológia alkalmazása endorfinok termelődését okozza, amelyek enyhítik a fájdalmat és csökkentik a stressz negatív hatásait. A terápia általános pozitív hatással van az egész testre és segíti a relaxációt.

A talpmasszázs nem csak betegségek kezelésére alkalmas, hanem fokozhatja a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben. A reflexzóna-masszázs gyorsan hat, gyakran néhány perc alatt enyhíti, vagy teljesen megszünteti a fájdalmat és a betegség egyéb tüneteit anélkül, hogy mellékhatásokat okozna.

Hatékonyan alkalmazható a következők kezelésére:

Tünetek, melyeket feszültség és stressz okoz, migrén és fejfájás, emésztési rendellenességek, alvászavarok, hormonális egyensúlyhiány, sportsérülések és izommerevség, menstruációs problémák, légzőszervi betegségek, allergiás tünetek kezelése.

5

Gyógyító feltöltődés testnek és léleknek

3

Fülakupunktúra

A fülakupunktúrás addiktológia a hagyományos kínai orvoslás alapjain nyugszik és klinikailag bizonyítottan hatékony megoldás számos problémára, amelyeket a nyugati medicina is elismer. Ez a kezelési forma a fülkagylóba helyezett hajszálvékony tartós tűk segítségével befolyásolja az agyidegeket. Kiválóan alkalmazható feszültségoldásra, hangulatjavításra, alvászavarokra, fájdalom- és gyulladáscsökkentésre, allergiákra, valamint vese-, máj-, légúti és emésztőszervi panaszokra. A fülakupunktúra használható még érzéstelenítésre, súlyproblémák javítására, fogyókúra kiegészítésére, valamint szenvedélybetegségek kezelésére.

A fülakupunktúra 1 vagy 1,5 mm-es tűkkel történik, heti minimum egyszeri cserével, valamint több napig használatos fültapasszal.

Köpölyterápia

A köpölyözés egy külső, fizikális terápia, amely a vákuum hatását használja a kezelt területen üveg vagy műanyag köpölycsészék segítségével. Ez a hatás tágítja a kapillárisokat (hajszálereket), így friss vér és oxigén áramlik az adott területre. A kezelés során az anyagcsere végtermékei a véráramba kerülnek és a vesék irányába áramlanak, ez intenzív méregtelenítő hatást vált ki a szervezetben, ami megtisztítja a kötőszöveteket a salakanyagoktól. Az általuk előidézett vérbőség javítja a bőr, az izmok és a belső szervek vérkeringését és anyagcseréjét. Ez a módszer kiválóan alkalmazható narancsbőr kezelésére illetve fogyáshoz, például a comb, has vagy far területén. A kezelés hatására a bőr rugalmasabb és feszesebb lesz, miközben az adott területen lévő pangások is hatékonyan megszűnnek, így a súlyvesztés látványosabbá válik.

Ezenkívül számos betegség, panasz esetén javasolt az alkalmazása, például rohamszerű köhögés, asztma, hányinger, hasmenés, lumbágó, váll- és hátfájdalom, valamint ízületi fájdalmak esetén, továbbá segítséget nyújthat a balesetek utáni rehabilitáció során is.

Megelőzésként a köpölyözés ajánlott félévente, évente egy 8-10 kezelésből álló kúra formájában.

7
Ontwerp+zonder+titel+(23)

Moxaterápia

A moxaterápia egy olyan módszer, amely során az akupunktúrás pontokat hővel ingerlik. Régen tüzes vaspálcával égettek, manapság a fekete üröm (Artemisia vulgaris) rúddal történő alkalmazása ismeretes. Az égetéshez a szárított levelek porát használják fel. Az akupunktúrás pontokra hatva a meleg nyugtató és lazító hatást, valamint az üröm görcsoldó és idegerősítő hatását érik el.

A módszert gyakran alkalmazzák az akupunktúrával kombinálva a jobb hatás érdekében. A moxaterápia hatékony lehet mozgásszervi megbetegedések, reumás panaszok, ízületi gyulladás és porckorongsérv okozta fájdalmak enyhítésében. Emellett hasznos lehet gyenge erőnléti állapot, krónikus betegségek, asztma bronchiale és alacsony vérnyomás kezelésére, valamint betegségek megelőzésében. A módszert használják továbbá hasmenés, asztma, menstruációs gondok, ízületi bajok és izommerevség gyógyítására, valamint vesegyengeségre is megoldást jelenthet. Hatékonyan kezeli az energiahiány és hideg hatás okozta betegségeket.

A terápiát általában olyan állapotokban alkalmazzák, amikor a szervezetben hiányzik a meleg, Yang energia. A Yang hiányos emberek jellemzően gyengék, sápadtak, fázékonyak, nehezen mozognak és szeretik a meleg ételt-italt. Még sok alvás után sem érzik magukat kipihentnek, állandóan fáradtak. A moxaterápia elsősorban rájuk van jó hatással, valamint azokban az esetekben, amikor az alvászavar, krónikus betegségek, tartós fájdalmak, bénulásos betegségek, ízületi fájdalmak, felfázás, gyomorproblémák, izomrándulás, migrén, vérnyomásproblémák és gerincbántalmak jelentkeznek. A moxafű melege oldja az izomzat görcsös feszültségét, korrigálja a beteg kompenzáló hibás testtartását, csökkenti az ideggyökökre nehezedő nyomást és ennek következtében megszűnik a fájdalom.

Gyógyító feltöltődés testnek és léleknek

Elektro-akupunktúra

A módszer a hagyományos akupunktúra elvén alapul, ám nem valódi tűszúrásokkal, hanem elektromos impulzusokkal stimulálja a szervezetet. Teljesen fájdalommentes beavatkozás.

Az elekro-akupuntúrás készülék gyengeáramú, változtatható frekvenciával és intenzitással stimulálja a sejtek élettani folyamatait. Bio-stimuláló hatása révén alkalmas a sejtműködések pozitív befolyásolására.

Ha a szervezet akupunktúrás pontjain alkalmazzuk, hatása a hagyományos tűvel történő kezeléshez hasonló. Indikációs területei az akupunktúránál leírtakkal azonos.

10
13

Egészségmegőrző csikung

Ez az ősi módszer egyesíti a mentális koncentrációt, a légzéstechnikát és a testmozgást.

Az egészségi állapotunkra irányuló hatásai rendszeres gyakorlással:

– stressz oldása, relaxáció,

– megelőzi a betegségeket és allergiákat,

– felgyorsítja a természetes gyógyulás folyamatát,

– segít megőrizni az érzelmi egyensúlyt,

– növeli a szellemi frissességet,

– növeli a vitalitást, a koncentrációs képességet,

– fejleszti a belső erőt,

– összességében javítja az életminőséget és életkilátásokat.

Gyógyító feltöltődés testnek és léleknek

To top